Misstänkta kidnappare åtalas

Fyra personer åtalas för delaktighet i ett brutalt kidnappningsdrama i Laholm tidigare i år. De åtalas misstänkta för bland annat människorov och försök till mord alternativt grov misshandel. Alla nekar till brott.

De åtalade - tre män och en kvinna, är misstänkta för att kvällen den 24 mars ha fört bort en 44-årig man som senare hittades svårt misshandlad i en stuga på Hallandsåsen.

När mannen hittades var han allvarligt skadad - han hade bland annat fått ett öra och flera tår avskurna å sex spikar inslagna i knäskålar och armbågar.

Rätten anser att en 25-årig kvinna och en 31-årig man har varit de mest aktiva. De har åtalats misstänkta för människorov och försök till mord alternativt grov misshandel. Kvinnan misstänks för att ligga bakom merparten av våldet.

Två män, 24 och 25 år gamla, misstänks ha agerat medhjälpare åt de båda huvudmisstänkta. Båda åtalas för människorov, den ene dessutom för medhjälp till mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista