VARBERG

Få besökare på Simstadion - kommunen får kritik

Simstadion i Varberg har den här sommaren bara haft hälften så många besökare som förra året. Det trots fjolårets regniga sommar. Johannes Persson som sköter insläppet och har en servering på Simstadion tycker att kommunen som äger badet missköter det.

För ett år sen beslutade kommunen att utreda vad man ska göra åt Simstadion, men ännu inget har hänt, säger Johannes Persson:

– Barnfamiljerna har inte kunnat komma för att barnbassängerna har varit avstängda. Simskolorna har inte kunnat vara igång eftersom barn- och undervisningsbassängerna har varit avstängd sommaren.

Bassängerna som under sommaren har varit avstängda läcker färg. Därför har bassängerna varit tvungna att hållas stängda.

– Istället för att renovera har man hoppats på att filtret ska ta bort färgen. Men det har det inte gjort. Så nu har kommunen och jag tappat mycket pengar, säger Johannes Persson.

Tycker du att kommunen har misskött arbetet?

– Det tycker jag eftersom de inte har gjort något under det senaste året - trots att en arbetsgrupp skulle tillsättas för att lösa problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista