Stölder av lastbilssläp vanliga

Samtidigt som stölder ur lastbilar minskar i hela sydsverige, är det fortfarande vanligt med stölder av hela lastbilssläp. Enligt polisen i Västra Götaland ligger ofta organiserad brottslighet bakom stölderna och kan vara inkörsporten för unga brottslingar.

– Det har alltid varit kutym att man ställer en trailer oskyddat. Det går inte idag, de kriminella är så pass organiserade och kunskapsmässigt starka, säger Per-Arne Nilsson på polisen i västra Götaland.

Per-Arne Nilsson samordnar insatser mot den här typen av brottslighet, även i vårt län. Och han oroas över det här eftersom polisen misstänker att de här brotten fungar som en väg för unga personer in i den organiserade brottsligheten:

– Det här är en inkörsport för de ungdomskriminella att få en plats i den organiserade kriminaliteten. Alltså genom att angripa transportnäringen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista