HALMSTAD

Sperlingsholms IF går mot graven

Fotbollsklubben Sperlingsholms IF är på väg att gå i graven. Föreningen som funnits i 75 år går på knäna och derbyt på fredag kväll mot IF Centern kan enligt ordföranden Krister Patriksson bli det sista.

Problemet som drabbat Sperlingsholms IF är bara ett exempel på situationen i Halland med allt färre fotbollsföreningar och fler klubbar som väljer att gå ihop.

– Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt. Det är många som tycker likadant. Det är väldigt tungt, säger Krister Patriksson ordförande för Sperlingsholms IF.

Sperlingsholms IF liknar många andra småklubbar i Halland; svårigheter att rekrytera folk, problem med ekonomin och få bidrag gör att fler lag tvingas att antingen lägga ner eller gå ihop med andra lag. I Halland har 107 klubbar blivit 97 inom loppet av några år.

Krister Patriksson vill helst att klubben ska överleva på egen hand utan att gå ihop med en annan klubb och han har några ideér om vad som skulle kunna hjälpa småklubbarna i Halland som är i samma situation som hans klubb:

– Samarbete mellan klubbarna, hjälpa varandra, släppa spelare från de större föreningarna. Och för våran del behövs sponsorpengar. För att behöva lägga ner föreningar efter hand gynnar inte fotbollen i Halland tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista