LAHOLM

Kåphultsplanen på ny samrådsrunda

Laholms stadsarkitekt Kjell Pihl frikopplas från arbetet med vindkraftsplanen i Kåphult och miljö- och byggnadsnämnden i Laholm har beslutat att skicka ut Kåphultsplanen på en ny samrådsrunda. Anledningen är att stadsarkitekten Kjell Pihl flera gånger beskyllts vara jävig.

– Så länge hans dotter jobbar på andra sidan så känns det rent etiskt som oförsvarbart. Att far och dotter kan göra ett sakligt beslut i en så här stor fråga tvivlar jag på, säger Lars Jeppsson boende i Hishult.

Anledningen till att stadarkitekten Kjell Pihl frikopplas från arbetet med vindkraftsplanen, är att han flera gånger beskyllts vara jävig, eftersom hans dotter - som anställd för ett konsultföretag - har deltagit i projekteringen av Oxhults- och Kåphultsparkerna.

Nu har miljö- och byggnadsnämnden i Laholm beslutat att skicka ut Kåphultsplanen på en ny samrådsrunda. Något som glädjer Lars Jeppsson:

– Jag hoppas att vi kan skapa förståelse för de männirkor som drabbas. Jag vill att vi ska kunna berätta vad de får istället. Men egentligen tycker jag att man ska stoppa alltihop.

P4 Radio Halland har sökt Kjell Pihl för en kommentar, men han vill inte kommenta beslutet förrän det diskuterats internt i miljö- och byggnadsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista