HALMSTAD

Försvarsministern på garnisonen

Halmstadregementet Lv6 ligger väl framme. Det sa försvarsministern Sten Tolgfors när han besökte regementet idag på inbjudan av kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf.

– De redovisningar som gjorts visar att Halmstad ligger väl framme då man är delaktig i flera moderniseringar, säger Sten Tolgfors.

Kan man säga att det som har hänt i Georgien och Ryssland på något sätt påverkar Lv6 framtid utifrån ditt perspektiv?

– Det påverkar Sveriges försvarspolitik på så sätt att vi behöver få ett mer tillgängligt försvar, säger försvarsministern.

En fråga som också kan avgöra Lv6:s framtid är hur Sverige samverkar med grannländerna, inte minst när det gäller internationella insatser. Om det finns luftvärnsförband i nåt av grannländerna, behövs då vårt? Och tvärtom, saknas det där kan Lv6:s betydelse växa. Men det vill inte Sten Tolfors prata om än:

– Jag tycker inte nu prata om hur framtiden ser ut för enskild aorter. Där är vi inte nu, säger försvarminister Sten Tolgfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista