Gården utanför Tvååker är avspärrad efter likfyndet (foto:Scanpix)
VARBERG

Misstänkt mord bakom hittad kropp

Det lik som hittades nära ett bostadshus vid Strömma Kvarn i Tvååker i torsdags kan vara en man från Halmstad som anmälts försvunnen. Det var sökandet efter mannen som ledde polisen till Strömma kvarn.  

Än så länge har kroppen inte kunnat identifieras, men enligt chefen för länskriminalens utredningsrotel, Lars Hamrén, så ligger ett brott bakom. Hur personen bragts om livet, vill han däremot inte gå in på.

– På grund av olika omständigheter kan vi inte identifiera kroppen på en gång, det är vad jag säger nu. Hur pass tilltygad den är vill jag inte gå in på nu, säger Lars Hamrén.

I övrigt är han mycket förtegen kring den funna kroppen, men Lars Hamrén dementerade på lördagen de uppgifter som förekommit i media om att det skulle röra sig om ett styckmord, eller att kroppen hittats i delar. Enligt Lars Hamrén så hittades kroppen ”i sin helhet”.

Kroppen hittades efter genomsökning av området, bland annat med hjälp av hundar. Det eftersom polisen sökte efter en man som anmälts försvunnen i Halmstad den 12 juli. Mannen hade tillfälligt bott på platsen där kroppen hittades.  

Ännu så vet dock inte polisen med säkerhet om den döde är den försvunne mannen. Kroppen är förd till Göteborg för rättsmedicinsk undersökning och efter den hoppas man ha kunnat fastställa identiteten.

Just nu har man ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista