HALLAND

Våld, skadegörelse och alkohol under natten

Det har varit en mycket stökig lördagsnatt, liknande en natt mitt i sommaren enligt polisen. Från klockan 19 på kvällen till tidigt på söndag morgon har det varit en mängd våldsbrott, skadegörelse, stölder och rattfylleri. I samtliga fall är alkohol eller droger inblandade.

Fem personer satt på söndag förmiddag kvar hos polisen. Eftersom de gripna var påverkade när brotten begicks så tog det ett tag innan man kunde börja förhöra de misstänkta gärninsgmännen och reda ut vad som hänt.

Två unga män, en 19-åring och en 25-åring, som greps på olika håll i Varberg, var enligt vakthavande befäl, båda påverkade av drogen GHB.

19-åringen hittades inne i ett bostadshus i Gödestad. De som bor där kom hem strax före midnatt och såg då att altandörren var krossad. Inne i huset låg den unge mannen och sov på soffan. Polisen fick en stund senare samtal från andra personer i Gödestad, vars hus blivit kraftigt vandaliserat. Någon hade varit inne och rivit ner tapeter, uträttat sina behov och blodat ner. Gärningsmannen hade också lämnat kvar sina skor. Det visade sig också att 19-åringen inte hade några skor på fötterna när han greps och han är misstänkt även för att ha varit inne i den andra villan.

25-åringen greps på järnvägsstationen i Varberg. Tågvärden höll kvar tåget efter att mannen låst in sig på en toalett och börjat spraya ner väggarna med färg. När tågvärden låste upp slog och sparkade mannen honom. Mannen anhölls misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman på söndagen.

I Halmstad passade en man sent på natten på att stjäla en plånbok ur en ficka när ägaren stod och kissade i Nissan. Den bestulne mannen jagade efter tjuven och lyckades få tag i honom. Tjuven anhölls på söndagen misstänkt för personrån alternativt grov stöld.

En 17-åring greps på Gottskär kurs- och konferens. Han hade börjat med att sexuellt ofreda en kvinna. Den man som ingrep blev misshandlad, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".