Vinst för HBK hemma

På söndagen vann Halmstad BK hemma mot IFK Norrköping med 2-0. Bakom båda målen låg Marcus Ohlsson.

Norrköping inledde bäst mot ett ofokuserat och trögt hemmalag, där målvakten Magnus Bahne tvingades till en vass benparad på Kevin Amunekes friläge i den nionde minuten.

Men när Anselmo sprang ifrån Kristoffer Arvhage och med sitt åttonde mål för säsongen retfullt enkelt stötte in 1-0 på Marcus Olssons passning i tjugonde minuten tog HBK över helt mot ett naivt spelande IFK - inte minst genom kantspelarna Olsson och Michael Görlitz.

-Det var stiltje i början med många långbollar och bedrövligt passningsspel. Men efter 1-0 fick vi grepp på Norrköping, analyserar hemmatränaren Janne Andersson som särskilt gladde sig åt 2-0-målet.

Efter en IFK-hörna kastade målvakten Magnus Bahne snabbt ut bollen till Marcus Ohlsson som löpte upp, spelade ut till Andreas Johansson som med ett precist inlägg friställde Michael Görlitz som iskallt rullade in 2-0 i 36:e minuten.

-Roligt att det lönar sig med att numera ha två spelare uppe vid mittlinjen när motståndarna har hörna. För tydligen är vi så dåligt scoutade att motståndarna ännu inte har lärt sig det, säger Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".