FALKENBERG

Falkenbergs FF mot allsvenskan

På tisdagen är det dags för toppmöte i Superettan när Falkenbergs FF tar emot serieledarna Örgryte. Falkenberg har hittills gjort sin överlägset bästa säsong sen laget kom upp i Superettan 2003. Det har gått så bra att de vid vinst lägger sig på en allsvensk kvalplats.

– Det är klart att det skulle vara en stor bit i föreningens historia att spela i allsvenskan, det är ju en dröm, säger Lars-Erik Nilsson är ordförande i Falkenbergs FF.

Så ni vill upp i allsvenskan då?

– Vi har ju en målsättning att vara ett elitlag så jag skulle inte tacka nej om det blev så, säger Lars-Erik Nilsson.

Men han är medveten om att det krävs stora förändringar vid ett avancemang. Det krävs en annan organisation, och en stark ekonomi. Idag behöver till exempel tränaren Thomas Askebrand ett annat arbete vid sidan om fotbollen. Och framför allt behöver arenan förbättras ett par snäpp innan det blir dags för allsvensk fotboll.

Men det krävs ett kanonavslut på säsongen för Falkenberg om en allvensk plats ska bli aktuell. Det första hindret på vägen är topplaget Örgryte som gästar idrottsplatsen ikväll. Det kan bli en publiksuccé, eftersom näringslivet bjuder Falkenbergarna på inträdet, och Lars-Erik Nilsson ser fram emot matchen:

– Det är klart att hjärtat klappat extra, säger han.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".