Halmstad

Alla nekar

Alla fyra åtalade nekar som väntat till att ha deltagit i den tortyrliknande misshandeln av en 44-årig laholmsbo i mars i år. Det stod klart i dag, när rättegången hunnit halvvägs och de fyra förhörts.

44-åringen fördes bort från en bostad i Laholm till en liten jaktstuga på Hallandsåsen och misshandlades brutalt en vinterkväll i mars. Han fick bland annat spikar inslagna i knän och armbågar och sina stortår avhuggna med yxa. Han lämnades sedan ensam i minusgrader i den oisolerade stugan.

En 26-årig kvinna och en 31-årig man har pekats ut av 44-åringen, som i går i rätten sa att det var kvinnan som stod för grymheterna.

Ytterligare två män har enligt åklagaren fungerat som torpeder och hjälpt till att föra 44-åringen till jaktstugan.

Men i dag nekade alltså alla till anklagelserna. Vad dom gjorde i Laholm och i jaktstugan det dygnet har dom olika och ibland motstridiga förklaringar till.

En strid ström av mobiltelefonsamtal har kartlagts, och dom visar att dom inblandade varit på dom platser vid dom tider som är aktuella. Men vad som sagts i dessa samtal tyckte alla inblandade att åklagaren inte hade med att göra.

Vad motivet till den grymma misshandeln var har inte heller kommit fram, men någon form av hämnd från kvinnans sida har förts fram som en förklaring. Hon och 44-åringen hade någon slags relation för 6-7 år sen, då dom bland annat knarkade ihop.

Nästa vecka fortsätter rättegången med vittnesförhör och slutpläderingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista