Hylte

Stora Enso minskar på personalen

Stora Ensos problem börjar nu smitta av sig. Samtidigt som Stora Enso-koncernen idag meddelar att de drar ner sin produktion utanför Sverige meddelar Stora Enso i Hylte Bruk att de omstrukturerar sin.

Bland annat ska antalet anställda bli färre. Med tanke på omständigheterna, ett positivt besked enligt Tor Lundqvist VD för Hylte Bruk.

– Vi har kvar vår fabrik, och vi satsar framåt. Det finns ganska många som försvinner, säger han.

Stora Enso har planer på att lägga ner verksamheter med dålig lönsamhet. Totalt gäller det ungefär 1700 anställda i bland annat Tyskland, Finland och Ryssland. Sverige berörs i det stora hela inte så mycket av förändringarna. Men några jobb från bruket i Hylte kommer att försvinna.

– Men det kommer inte att bli uppsägningar utan det handlar om pensionslösningar och avgångsvederlag, säger Tor Lundqvist.

Det handlar om att minska personalstyrkan med 20 personer, av dom idag drygt 800 anställda. Det blir ett införande av årent runt drift men också nyrekryteringar för att få in rätt kompetens i företaget. Det är alltså några av förändringarna på bruket i Hylte som kommer att genomföras innan slutet av 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista