Halmstad

Avhoppet påverkar inte politiken

Att Sverigedemokraten Andreas Vårstad lämnar partiet får ingen betydelse för den praktiska politiken i Halmstad. Det säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf efter det att Vårstad lämnat partiet med omedelbar verkan.

Avhoppet som beror samarbetsproblem mellan de båda SD-ledamöterna, har idag mötts av blandade reaktioner. Före detta Sverigedemokraten, numera politiske vilden i Halmstads kommunfullmäktige Andreas Vårstad. 

Carl Fredrik Graf är mest förvånad över den uppståndelse som avhoppet orsakat. Han säger att alliansens arbete inte alls påverkas av avhoppet eftersom man inte heller idag vet eller ens bryr sig om hur SD ska rösta.

Inom sverigedemokraterna har orsaken till avhoppet, Vårstads trätobroder Gunnar Malmström, valt att inte kommentera beskedet alls.

På sverigedemokraterna syddistrikt säger ordförande Jens Leandersson att avhoppet inte känns som en bra lösning på problemet. Han säger också att ingen inom SD har ställt sig bakom någon av de båda och halmstadföreningens kassör och talesman Ronny Ledström går längre än så och pratar om ett svek mot väljarna.

Han är besviken och menar att Vårstad inte kunde hantera att även han fick en varning från partiet. Han verkar ha trott att det bara var Gunnar Malmström som skulle få en eftersom han enligt Vårtsad inte följer partiprogrammet.

Och Andreas Vårstad själv erkänner också att varningen från partiet hade en avgörande betydelse för beslutet. Han menar att han mer eller mindre blivit belagd med munkavle.