Tufft varsel för landstinget

Rune Leijon, som är personaldirektör i landstinget Halland säger efter en första bedömning av Kommunals utökade varsel kommer att få en stor påverkan på landstingets verksamhet. Det är många anställda som berörs och viktiga funktioner.
Som ett exempel på en viktig funktion som kommer att påverkas, nämner Rune Leijon, sterilcentralen på sjukhuset i Varberg, som har en nyckelroll i försörjningen av sterilgods till operationer och till andra inom sjukhuset som dagligen använder detta. Rune Leijon säger att han utgår från att landstinget får tillräckliga dispenser av Kommunal för att upprätthålla akut verksamhet och helst lite till, men att man kommer att bli tvungen att skjuta upp vissa behandlingar och operationer. Kommunal varslade om utökad strejk på fredag eftermiddag för landstingen i Halland, Sörmland och Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".