Varsel om strejk stoppar flyget

Från och med den 3 juni kommer all reguljärt flyg på Halmstad flygplats ställas in då Kommunal nu varslar om ytterligare stridsåtgärder i Halmstad kommun. Från och med tisdagen den 3 juni och tills vidare tas fyra insatsledare på Halmstad flygplats ut i strejk.
Insatsledare på flygplatsen arbetar inom räddningstjänsten och måste vara på plats ifall det inträffar ett tillbud på flygplatsen. Kommunal sätter också deras arbetsuppgifter är satta i blockad och det innebär att ingen annan får göra deras arbete. Orsaken till varslet är enligt kommunal att Halmstad kommun hela tiden försöker mildra effekterna av strejken. - För flygplatsen kommer att innebära ett stort avbrott ekonomiskt, men främst kommer det att drabba näringslivet i Halmstad eftersom de inte kan åka till Stockholm över dagen, säger flygplatschefen Leif Tillberg till Sveriges Radio Halland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".