Falkenberg

Gratis dator till alla högstadieelever

Redan nästa år kan elever i årskurs 7-9 i Kungsbacka få tillgång till en gratis egen dator. Det efter att nämnden för förskola och grundskola igår sa ja till socialdemokraten Maj-Britt Rane-Anderssons motion.

– Har vi nu i vår skolplan att vi ska se till att eleverna ska kunna arbeta med datorer och att det är viktigt för framtiden så tycker jag att vi ska ha råd med en dator till varje elev, säger Maj-Britt Rane-Andersson.

Hon väntar nu på att ärendet ska gå vidare till kommunfullmäktige, och hon är säker på att de kommer att säga ja till förslaget eftersom att samtliga partier igår var eniga. Om det blir ett ja kommer förhoppningsvis dom första datorerna ut på skolorna redan nästa år, och då handlar det om en bärbar dator per elev. Och för att förbättra verksamheten har nämnden för förskola och grundskola tittat man på hur det gick för Falkenberg när deras elever fick varsin dator.

– Om de har gjort några misstag så behöver vi inte göra dem, och det som är bra det vill ju vi också använda oss av, säger Maj-Britt Rane-Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista