Halmstad

16-åring häktad för rån

Den 16-årige pojke från Landskrona, som sedan i tisdags suttit anhållen för bankrånet på Nyhems Torg, häktades idag skäligen misstänkt för grovt rån.

Så här sa kammaråklagare Marie-Louise Eskilstorp efter häktningsförhandlingen.

– Den misstänkte ansågs vara skäligen misstänkt för grovt rån på Swedbank på Nyhems torg som ägde rum i tisdags.

Varför skäligen misstänkt?

– Jag hade inte yrkat på annat, jag hade inte den uppfattningen själv. Dels har vi inte kommit så långt i utredningen ännu och dels kan det beror på att vi inte når längre.

Skäligen misstänkt innebär att polis och åklagare har en vecka på sig att stärka bevisningen.

Marie-Louise Eskilstorp ville inte kommentera om man pratat om varför 16-åringen befunnit sig i Halmstad vid råntillfället och inte heller om man funnit rånbytet eller vapnet som användes vid rånet. Hon tycker att det här målet är extra viktigt.

– Det är naturligtvis viktigt att man utreder varje brott. Och om man har tillräckliga bevis mot en person så är det viktigt att vederbörande lagförs och döms oberoende av ålder.

16-åringen kommer hamna på ungdomshäkte i Göteborg då rätten vill försvåra för honom att ha kontakt med kamrater från Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".