Laholm tidning går ihop med skånska tidningar

Laholms tidning ska slås ihop med Skånska dagbladet och Norra Skåne. I dag ingår de tre tidningarna i samma koncern och ledningen vill rationalisera och spara pengar som bland annat ska satsas på webben.

Mona L Davidsson är redaktionschef på Laholms tidning och fick informationen på ett möte idag.

– Vi vet bara kortfattat vad ägarstyrelsen beslutade i går, det vill säga att de fussionerar de tre bolagen. Förmodligen kommer det att påverka oss men i vilken omfattning och när vet jag inget om. Men det som betonas är att för alla tre tidningarna är det den lokala nyhetsbevakningen som är det primära.

Det är alltså material som är gemensamt i tidningarna som ska samordnas, medan den lokala prägeln förstärks, Och ledningen vill även satsa mer på webb och rörliga bilder.

Besparingen innebär att Skånska dagbladets tryckeri läggs ner med 30 anställda, och sen ska ytterligare 70 tjänster rationaliseras bort. Men det borde inte bli många i Laholm menar Mona L Davissson.

– Där kan jag bara konstatera att vi de senaste tio-femton åren har slimmat och rationaliserat betydligt längre än vad många andra tidningsföretag har gjort. Jag ser inte att vi på något sätt skulle ha det som kallas för luft i organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista