Eu-bidrag till fem Hallandsprojekt

Internationella programkontoret har beviljat eu-bidrag till 100 olika projekt runt om i landet. Fem projekt i Hallands län har beviljats sammanlagt 238 000 kronor.
Projekt som beviljats stöd är utbildarutbyten på Munkagårdsgymnasiet i Varberg som får 36 000 kronor. Energikontoret Halland i Falkenberg får också bidrag för utbildarutbyten, 57 000 kronor. Elevpraktik på Halmstads Kommun beviljas 79 000 kronor och elevpraktik på Kattegattgymnasiet i Halmstad får 17 000 kronor. Hallands Turismgymnasium i Varberg får 49 000 kronor för elevpraktik som ska leda till samarbete gällande miljöfrågor inom turismen. Syftet med eu-bidragen är att på sikt utveckla kvaliteten i utbildningen och stärka arbetslivet. Projekten genomförs inom ramen för EU-programmet Leonardo da Vinci. Totalt uppgår de beviljade anslagen i Sverige till drygt 13 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".