Varberg

De borgerliga politiken utformas i Varberg

Varberg blir platsen när allianspartierna i regeringen om några veckor träffas för att bestämma strategin inför valet 2010.

Att det blir just Varberg berättar de fyra borgerliga partiledarena i en debattartikel i DN på söndagen.

Anledningen till att man vill  träffas redan två år före nästa val och dra upp riktlinjerna är att  de fyra borgerliga partiledarna träffades  hemma hos Maud Olofsson i Högfors i Ångermanland två år före det framgångsrika valet 2006.

Det mötet resulterade  i att alliansen sopade banan med socialdemokraterna och de andra oppositionspartierna. Och det mötet har uppenbart inspirerat partiledarna till nya strategiöverläggningar måndagen och tisdagen den 20 och 21 den här månaden i Varberg.

Om det kommer ut så mycket nytt av mötet är ovisst, eftersom partiledarna i sin debattartikel skriver att ”det som var rätt förra gången också är rätt nu”. Mötet handlar enligt artikeln om att partierna ska prata sig samman och bli överens om hur väljarna ska mötas. Och föga förvånande, vilka argument man gemensamt ska använda för att visa på oppositionens bräckliga sammanhållning och usla politik jämfört med Allians för Sveriges förträfflighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista