Halmstad

Örjans vall rustas för hösten

Efter gårdagens allsvenska och mycket blöta match mellan HBK och AIK på Örjans vall var Halmstadstränaren Janne Andersson kritisk till skicket på gräsplanen. Idag var återställningsarbetet i full gång.

Stora mängder vatten gjorde spelet ytterst chansartat. I dag pågick arbetet för fullt med att återställa den sargade planen på Örjans vall.

Under förmiddagen gick tio man med räfsor i händerna och de hade fullt upp i solskenet med att fixa till tuvor och hål i gräsmattan på Örjans vall. Gårdagens match påminde under vissa stunder mer om vattenpolo än om fotboll. Det var något som Halmstadtränaren Janne Andersson också påpekade efter 2-1 vinsten mot AIK.

Anledningen till den skadade planen var att det på onsdagen innan spelades DM-final på Örjans vall samtidigt som det regnade stora mängder.

– Det är ju en prioritet vi tog där att det skulle spelas DM-final. Tyvärr så kom det 25-30 millimeter den kvällen, så det var ju inte det optimala, säger Kent Johansson, anläggningsansvarig på Örjans vall i Halmstad.

Kent Johansson tror inte att det kommer att påverka planens skick inför HBK:s sista hemmamatcher den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista