Medieuppbådet var stort i Hovrätten för Västra Götaland när Tito Beltrans dom förkunnades på fredagen. Foto: Scanpix

Beltran fälls i hovrätten

Uppdaterad 17:49
Tito Beltran fälls av hovrätten i Göteborg för båda de sexbrott som han åtalats för. Straffet blir fängelse i två och ett halvt år. Ett straff han nu kommer att överklaga.

Hovrätten gick alltså på åklagarens linje när man på fredagen meddelade den fällande domen: sexuellt utnyttjande av en minderårig flicka från Halland.

Mellan augusti 2000 och maj 2002 begick Beltran vid upprepade och olika tillfällen flera övergrepp mot den då sjuåriga flickan. Operasångaren ska bland annat ha rört vid flickans underliv. Beltran döms också för övergrepp i rättssak då han hotade flickans pappa. Detta sedan pappan polisanmält de påstådda övergreppen.

2007 friades Beltran på alla åtalspunkter av tingsrätten i varberg.

Hovrätten är alltså av en diametralt motsatt uppfattning.

Beltran fälls också för att ha 1999 ha våldtagit en då 18-årig barnflicka i samband med en konsertturné i Skåne. För det döms operasångaren till fängelse i två och ett halvt år. Hovrätten beslutade också i samband med dagens dom att Tito Beltran omedelbart ska häktas då rätten bedömer risken att Beltran flyr utomlands som styr.

Roger Bengtsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista