ULLARED

Falska bussresor till köpcentrum

En bedragare som säljer falska bussresor till köpcentret Ullared härjar på flera platser i landet. Genom falska tidningsannonser erbjuder bedragaren resor genom att utnyttja en riktig bussfirma i Skåne.

– I onsdags började vi få fakturor från tidningar i vårat område, fakturor på saker vi aldrig hade beställt, säger Andreas Karlsson marknadschef på Isakssons buss i Glimåkra.

I dagsläget vet polisen inte hur många som har nappat på den falska tidningsannonsen där han alltså utnyttjar bussbolaget Isakssons buss i Glimåkra som täckmantel.

Bussresebedragaren har annonserat i flera mellansvenska länstidningar om dagsresor till köpcentret Ullared, bland dem Nya Wermlandstidningen, men allt är en bluff.

– Han har ju varit väldigt ambitiös i det här, så det är nog väldigt lätt att falla för ett sådant här trick, säger Andreas Karlsson.

Lennart Nordenstein

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista