Utomhusbaden öppnar senare

De kommunala utomhusbaden i Halmstad kommer att öppna senare och simskolestarten i Halmstad är hotad. Det är konsekvenser av den kommunala strejken.
På simklubben Laxen som har hand om den kommunala simskolan i Halmstad har man ännu inte tagit ställning till hur man ska göra. Först idag kunde personal börja arbeta med att förbereda de kommunala utomhusbaden för sommarens aktiviteter. Bassängerna ska tömmas och tvättas, det ska målas, repareras och städas. Det är den kommunala strejken som satt stopp för det tidigare. Utomhusbaden i Halmstad kommer att öppna den 23 juni istället för den 1 juni som det var tänkt. Det får troligen konsekvenser för den kommunala simskolan som Simklubben laxen håller i. Tränaren Stefan Adlerborn säger till Radio Halland att man inte tagit ställning till saken ännu. Man vill avvakta samtal med tekniska kontoret först. Men om det är så att baden inte kan öppna förrän den 23 kommer det att bli problem för simskoleeleverna. Redan nu är simskolan fulltecknad och personalen vet när de ska börja jobba. Första simskoleperioden är tänkt att starta den 16 juni, vilket är en vecka innan baden öppnar, så risken är stor att den populära sommaraktiviteten simskolan blir försenad. Också i Varberg blir öppnandet av simstadion något försenad men bara en vecka, i mitten av nästa vecka kan man bada på Simstadion i Varberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".