Halmstad

Nya utmaningar för Halmia

Den anrika halmstadföreningen Halmia står inför nya utmaningar, både spelmässigt och ekonomiskt, när både herr- och damlag vunnit sina serier och tagit ett kliv uppåt.

Damerna till division ett och herrarna till division två.

Nu har man också lyckats vända den ekonomiska situationen i mer positiv riktning, säger Ulf Sjögren, ordförande i Halmia.

– Framför allt de sista fem, sex åren har varit tuffa. Nu gjorde vi ett bra år 2007, samma år som vi fyllde 100 och vi fick uppmärksamhet det året som grundlade vår ekonomi.

Ska satsningen gälla damer och herrar på lika villkor?

– Vi är en förening som bedriver både dam- och herrfotboll. Hur satsningen kommer att se ut ska vi i styrelsen jobba stenhårt för. Vi har anat att våra båda lag kan ta segern i respektive serie och det får konsekvenserna att vi måste jobba på ett annat sätt.

Senast Halmia var uppe och nosade på de större tabellerna var man lite för ivrig att köpa spelare. Håller Halmia bättre i plånboken?

– Vi ska vara noggranna så att vi inte tar på oss kostnader som vi inte kan täcka upp, säger Ulf Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista