Laholm

Ingen tar på sig dödsmisshandel

På onsdagen  startade rättegången där två 18-åriga män står åtalade för dödsmisshandeln  i en villa i Vindrarp i södra Halland i somras.

Det som rättegången ska reda ut är vem som har gjort vad och när.  18-åringarnas historier går isär när det handlar om den senare delen av händelseförloppet vilket försvårar bedömningen om vad som har hänt.

Misshandeln av mannen började efter lite gruff på kvällen, och 60-åringen blev utsatt för våld i köket. Den ena 18-åringen har erkänt att han utdelat tre slag mot 60-åringen. Men han förnekar inblandning i det som hände senare i sovrummet där 60-åringen lagt sig för att vila efter den första misshandeln. Istället hävdar 18-åringen att han sett sin vän, den andre 18-åringen, misshandla offret då han ligger i sängen. I förhör säger han också att hans medåtalade har sagt att han tagit stryptag och att han också sagt något i stil med att han ”knäckt nacken” på 60- åringen.

Det förnekar den andre 18-åringen. Han är misstänkt för att ha utdelat flera slag i sovrummet. Både med och utan tillhyggen. Men han erkänner bara ett slag.

- De andra slagen har han utfört när 60-åringen redan var död, säger advokatCasper Malmgren som försvarar 18-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista