LAHOLM

Sniffning vanlig bland unga

Att boffa och sniffa, alltså andas in gaser från bensin eller butangas, har brett ut sig bland unga i Laholm dom senaste veckorna. Nu vill socialtjänsten och polisen få stopp på missbruket av gaserna.

-Det finns ju många sätt att leka med livet på, säger Mats Franzén samordnare för det drogförbyggande arbetet i Laholm. Det här är som att leka rysk roulette. Dödsfall är inte ovanliga.

Att boffa eller sniffa innebär att man andas in bensin eller butangas. Effekten blir ett rus som kan pågå från en halvtimma upp till några timmar. Mats Franzén tror att ungdomar gör det här för spänningens skulle, men tror inte att dom inser riskerna.

Socialtjänsten och polisen vill nu uppmärksamma om att missbruket pågår i Laholm å få stopp på det innan det blir för stort.

På Lagaholmsskolan och Osbecksgymnasiet har några elever hört talas om folk som missbrukar gaserna, men tycker att beteendet är idiotiskt:

-Vill man bli uteliggare så...kör på!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista