Varberg

Systeminstallation Årets företagare

Utmärkelsen Årets företagare gick till företaget Systeminstallation på Varbergsgalan på fredagskvällen. Det var glada vinnare som fick ta emot priset.  

Systeminstallation skapar energibesparingslösningar för fastigheter och får priset bland annat för att det skapat ett klimatsmart system som har stor potential i Sverige och i världen.

Delägaren Niklas Wallenbeck är mycket glad över priset.

– Det är det är fantastiskt kul. Vi har vetat om ett tag att vi var nominerade. Det är fantastiskt när man står där och det är vi som vinner. Det är jättekul!

Var det väntat?
– Vi visste att vi var en av tre när vi var nominerade. Det känns som att det ligger rätt i tiden, så det var inte helt oväntat heller.

Vad betyder utmärkelsen?
– Det är jättestort! Tidigare i år fick vi faktiskt miljöpriset också i Varbergs kommun. Både det här med miljö, besparingar och energi ligger i tiden nu. Det kommer att kunna hjälpa oss i vår fortsatta utveckling att vi syns lite mer.

Hur ska ni fira?
– Det har vi inte riktigt bestämt än. Vi hade en trevlig fest i går när vi firade. Vi måste hitta på något med våra anställda också. Det är de som hjälper till att det blir så här bra också. Det är jättekul det här.


Åsa Lindqvist
asa.lindqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".