Lucia Ramino. Foto: Linda Thulin.
Varberg

Lucia lagar maten till partiledarna

Strax före lunch på måndagen kommer alliansens partiledare till Varberg för att lägga upp riktlinjerna inför valet 2010. Deras beslut att ha överläggningarna på ett vandrarhem i Träslövsläge har väckt uppmärksamhet.

Det mediala strålkastarljuset kommer de här dagarna att riktas mot Varberg och Träslövsläge i allmänhet och Eja Märtas gård i synnerhet. En av ägarna Lucia Ramino är förväntansfull men nervös.

– Det är jag som ska laga maten till tillsammans med son och dotter.

På frågan om vilken mat som ska serveras svarar hon.

– Det är hemligt!

Inte lika hemligt är det att partiledarna kommer till Ejamärtas idag vid lunchtid  på måndagen och att de på eftermiddagen  ska besöka Håstens vårdcentral. Därefter åker tillbaks till vandrarhemmet för enskilda överläggningar som det heter.

På tisdagsförmiddagen har de bjudit till presskonferens där de ska berätta vad de kommit fram till. Då kommer Sveriges samlade kår av politiska reportrar att finnas på plats i den för tillfället i ordningsställda presskonferenslokalen på vandrarhemmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista