Stort medieuppbåd samlades runt Fredrik Reinfeldt i Träslövsläge. Foto: SR Halland
VARBERG

Massmedieuppbåd mötte alliansen

Inför ett stort uppbåd av journalister och nyfikna ortsbor anlände partiledarna för regeringsalliansen i förmiddags till Träslövsläge. Statsminister Fredrik Reinfeldt var nöjd med att finnas i borgerligt styrda Varbergs kommun i borgerligt styrda Halland.

– Det grundar sig i att vi visste att det är alliansstyrt i både kommun och landsting, men vi är här för att fördjupa vårt samarbete och blicka framåt, säger Fredrik Reinfeldt.

Alliansens val att använda Eja-Märtas vandrarhem i Träslövsläge för att planera valet 2010 har väckt en del uppmärksamhet. Men vandrarhemmet har också en fördel av att ligga lite ensamt och skyddat.

– Det bidrar till känsla, synintryck, dofter och ljud, konstaterar Fredrik Reinfeldt. Det påverkar oss människor. Det är bra att signalera till kroppen och själen att nu är vi någon annanstans och nu ska vi delvis för samtal på ett annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".