Manifestation i Brunnsparken i Varberg. Foto: Linda Thulin/SR Halland.
VARBERG

Manifestation mot alliansen

På tisdagskvällen samlades omkring 200 personer i Brunnsparken i Varberg för att visa sitt missnöje med den sittande regeringens politik. Manifestationen, som LO låg bakom, var ett motdrag till den uppmärksamhet som alliansen fått i och med sitt pågående besök i Varberg.

Margret Gudmunsdottir och Jonna Nilsson var två av de något yngre deltagarna som kommit till Brunnsparken. De kom eftersom de inte vill ha en borgerlig regering 2010.

– De kan inte hålla ihop landet och föra en bra politik så att de lyckas hålla ihop landet, säger dem.

Uppskattningsvis 200 personer hade samlats i Brunnsparken i Varberg. Flera hade facklor och plakater som de ville visa upp. En av talarna, Liselotte Ohlsson, tycker att det är viktigt att visa att även socialdemokraatern finns nu när alliansen får så mycket uppmärksamhet.

– Nu har vi visat att vi inte tycker att det är okej, vi tycker att det finns anledning att fundera över vilken politik de för, säger hon.

Möter du människor som påverkats av den förda politiken?

– Än så länge är det bara början, men många är oroliga eftersom mycket av politiken berör dem i vardagen, äsger Liselott Ohlsson, fackligt engagerad i Varberg.

Linda Thulin
linda.thulin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista