Varberg

Lärare träffade partiledarna

Den borgerliga alliansens partiledare avslutar i dag sitt möte på vandrarhemmet i Träslövsläge utanför Varberg. Under mötet diskuterade de det fortsatta samarbetet mellan partierna.

Ambitionen är att inför valet 2010 ta fram ett valmanifest som är ”lika tydligt som i förra valet”. Företrädare för lokala intresseorganisationer fick tillfälle att ställa frågor till partiledarna om den borgerliga regeringspolitiken.

En av de var Anna Herting från Lärarnas Riksförbunds avdelning i Varberg.

– Vi sa att det är viktigt att staten tar ett stort och ökat ansvar för skolan. Och att man stöttar nu när det blir lågkonjunktur och att man inte gör som på 90-talet då kommunerna gjorde stora neddragningar inom skolan, säger hon.

Inga-Lotte Törnell representerade pensionärerna vid träffen i Träslövsläge. Hon fick träffa socialminister Göran Hägglund.

– Han tackade för att han fick ett brev av oss och att han skulle ta det till sig. Men han tyckte att de redan hade fattat beslut som gagnade de sämst ställda pensionärerna. Men det tycker inte vi, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".