Halland har en del att förbättra, säger Leif Fagerlund, VD för Kontrollerad Bilverkstad.
Halland

Bilverkstäderna får godkänt

Hallänningarna är överlag nöjda med länets bilverkstäder. Det visar en undersökning som den frivilliga organisationen Kontrollerad Bilverkstad, KBV, gjort.

Men Bilägaren och Halmstadbon Mirek Votava har inget större förtroende för de halländska bilverkstäderna. Reporter Henrik Martinell

– Det är sådär. Det är inte alltid man får det bästa gjort. Service är inte alltid så bra och det är dyrt, säger han.

Undersökningen visar att halländska bilverkstäder ligger bra till jämfört med riksgenomsnittet. Sämst till ligger Blekinge. Deltagarna i undersökningen var verkstadskunder som har fått betygssätta hur de upplevde kontakten med verkstaden.

Var i Halland kunderna är mest nöjda med bilverkstäderna visar inte undersökningen, men Leif Fagerlund, VD för KBV, säger att det fanns två områden som Hallands verkstäder måste bättra sig rejält, bland annat prisuppgiftslämning och utförande extra arbete.

– Det är framförallt att lämna ett tydligare pris och ha ett bättre prisunderbyggt samtal med kunden när kunden lämnr in bilen, säger Leif Fagerlind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista