HALMSTAD

Superföretag för tredje året

Företaget HMS i Halmstad har utsetts till årets Superföretag av Veckans Affärer. De hamnar för tredje i året i rad på tidningens lista över Sveriges 50 bästa företag.

– Vi är naturligtvis stolta över att  hamna på den här listan, säger finansdirektör Gunnar Högberg.

Ett superföretag är enligt tidningen ett företag som sticker ut i sina respektive branscher och slår sina konkurrenter på diverse punkter: de växer snabbare, är effektivare, lönsammare och har blandannat starkare balansräkning.

HMS som producerar nätverkskort och produkter för att koppla ihop olika nätverk hamnar alltså för tredje året i rad på tidningens lista över de 50 bästa företagen i Sverige.

Varför går det så bra för er?

– Vi har jobabt hårt för att bli världsledande inom vårat område och vi har fokuserat på att bli kostnadseffektiva, säger Gunnar Högberg.

Gunnar Högberg berättar också att företaget tittar på att förstärka organisationen både i Sverige och utomlands. En förstärkning som kommer att innebära nyanställningar.

Åsa Lindqvist
asa.lindqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista