Varberg

Vill sälja billiga hus till familjer

Den välkända trädsamlingen, arboretumet, i Träslöv i Varberg riskerar att naggas i kanten. Ägaren Bertil Carlsson som tidigare vägrat sälja marken väljer nu att lansera idén om att bygga billiga villor på uppemot hälften av området.

Bertil Carlsson har fått många påstötningar från kommunen men vägrat att sälja. Nu har han ändrat sig och lanserar själv idén om att bygga billiga villor.

– Jag har i en plan räknat om jag skulle bygga lite billiga hus och flytta upp så jag bara ha arboretum kvar på hälften av marken, säger Bertil Carlsson.

Du vill bygga billiga hus utmed Kapellgatan. Varför ska det vara billiga hus?
– Jag är emot som stan planlägger ett område. De säljer hela området till NCC, Skånska cement eller Derome såg. De bygger inga billiga hus för de vill tjäna pengar.

Bertil Carlsson menar att han skulle tjäna mest på att sälja hela marken till Varbergs kommun men väljer att inte göra det.

– Jag har inte nytta av 10-20 miljoner i min ålder. Då är det bättre att jag satsar på någonting.  Det är kul att lämna något efter sig här i livet så jag inte har gått här alldeles i onödan, säger Bertil Carlsson.

Hur ska husen se ut?

– Det skulle vara enplanhus. Jag bygger hus och säljer dem. De som köper dem får själva inreda med köksinrede och mellanväggar. Det blir billigt för dem att köpa och så slipper de all pappersexercis. Det är inte lätt att bygga ett hus i dag.

Hur pass billigt kan det bli då?

– En tre miljoners villa skulle jag nog kunna sälja för halva priset, säger Bertil Carlsson.


Magnus Hagström
magnus.hagstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista