Mäklare har sänkt utgångspriset på omkring 200 objekt i Halland. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Halland

Villapriser på väg ner

Var sjätte hus, lägenhet eller gård som är till salu i Halland idag har fått utgångspriset sänkt. Sveriges Fastighetsmäklares gemensamma databas, Hemnet annonserar omkring 1 400 objekt i Halland.

Det handlar om hus, gårdar och lägenheter som är till salu. De flesta försäljningsobjekten finns också på bostadsportalen boligan.se.

På boligan ser man, förutom att objekten är till salu och till vilket pris, också hur länge husen har varit till salu och om priset har sänkts eller höjts. Där går alltså att utläsa att mäklare sänkt utgångspriset på omkring 200 objekt i Halland och att 12 hus har gått upp i pris under tiden de har varit till salu.

Hallandsekot besökte en visning av en villa på Slätten i Falkenberg. På hemsidan framgår att villan har varit till salu i nästan två veckor.

– Det är fördel att man kan köpa ett hus till ett bra pris nu, säger Inga-Lill Lindberg som är en av spekulanterna.

Det är den andra visningen av villan och mäklaren Mikael Bjäreld på Svensk Fastighetsförmedlingen har ännu inte fått ett bud som matchar det pris som säljaren vill ha.

– Det finns ett intresse för huset så det är inte aktuellt just nu att det går ner i pris, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista