Hylte

Ingen konstsnö i skidspåren

Skidåkarna i Hylte får även i fortsättning förlita som på naturlig snö. Det kommer inte att bli några spår med konstsnö som man hoppats på.

Vattenfall och Svenska Skidförbundet har avslagit den ansökan som lämnats in av skidklubben i Hylte om ekonomisk hjälp till skidspår med konstsnö.

Det var i våras som  Vattenfall gick ut med ett erbjudande till till samtliga medlemmar i Svenska Skidförbundet om  att ansöka om  bidrag  om maximalt  100 000 kronor. 348 av  skidklubbar nappade, men endast 15 av dem fick del av sponsringen bland annat FK Friskus i Varberg.

Hyltes anläggning skulle kosta runt en halv miljon kronor. Förutom bidraget från Vattenfall hoppades skidklubben på ekonomisk hjälp från  större företag i länet.

– Min teori är att Vattenfall prioriterat redan etablerade anläggningar, säger Gunnar Johansson som är ordförande i Hyltes skidklubb.

– Vi hoppas att det blir vår tur en annan gång, säger han.

Enligt Gunnar Johansson behövs fler spår  med konstgjord snö i länet.

– Hyltebruk är en bra plats eftersom det oftast är någon grad kallare där än i Åkulla och Ätran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".