Amelie blir fotbollspionjär, debuterar i herrlag

Förra året utsågs före detta Astriospelaren Amelie Fogelberg till Hallands bästa damfotbollspelare. Nu gör hon som Annika Sörenstam och väljer att spela med herrarna. Nyss hemkommen från USA, där hon kombinerar studier med fotbollspel, väljer hon att spela med Skogabys herrlag i division sex den här säsongen.
Amelie Fogelberg, säger till radio Halland, att när tanken väcktes så blev hon nyfiken och kontaktade Svenska fotbollförbundet för att fråga om reglerna. Sen ett par år tillbaka är det tillåtet för en kvinna att spela i ett herrlag i seriesystemet, men troligtvis är Amelie Fogelberg först ut i Sverige. När övergången från division ett-laget Stattena, där hon spelade förra säsongen, är klar kan hon göra debut i herrarnas division sex. Skogabys tränare Ants Pärna är postiv till tillskottet och säger att Amelie utan tvekan platsar i A-laget och både kan användas som forward och på mittfältet. Han tror inte det kommer att bli några problem med den spelare som petas, eftersom de sett hur bra hon är på träningarna. - Hon har ju spelat i allsvenskan i damfotboll, så hon är ju bra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".