Handbollsbröder återvänder hem

De framgångsrika handbollsbröderna Ulf och Thomas Sivertsson från Halmstad slutar som tränare i danska storlaget Kolding.

Efter åtta framgångsrika år med fem danska mästerskapsguld och europaspel är det dags att flytta hemåt, säger Ulf Sivertsson, som anger hemlängtan och gymnasiestart för sonen som orsaker till flytten.

– Som grund har vi en önskan att komma hem till Halmstad igen. Sen får man se därifrån. Det finns många klubbar runt om i Sverige, så man skulle kunna ha Halmstad som en grund och pendla, säger Ulf Sivertsson.

Är Drott ett alternativ?
– Det kan det vara. Det finns många alternativ. Det är svårt att säga. Vi får vänta och se vad det dyker upp för alternativ och ta ett beslut. Framför allt för min del är familjen viktigast, säger Ulf Sivertsson.

Bröderna Sivertsson är välkända namn i Drott. Säsongen 1998/1999 när Drott tog SM-guld var Ulf tränare, och Thomas spelare. Så av handbollspubliken i Halmstad skulle de nog vara välkomna tillbaka.
Thomas och Ulf stannar i danska storklubben Kolding säsongen ut. Lika länge har Drotts tränare, Tomas ”Ryssen” Eriksson kontrakt.
Men Lasse Karlsson, ordförande i Drott, säger att man i nuläget koncentrerar sig på den här säsongen och man väntar ut resultaten innan man bestämmer sig för att leta nya tränare eller inte.

Hur som helst lär bröderna Sivertsson vara hett eftertraktade när de kommer tillbaka till Sverige

– Det kan inte jag säga att vi är men tittar man på erfarenhet och resultat har det gått ganska bra för oss i Kolding. Vi har spelat 60-70 Europacupmatcher, vunnit guld i både ligan och danska cupen som är stor i Danmark. Det är inte upp till mig att säga utan det får visa sig framöver, säger Ulf Sivertsson.

Han återvänder tillsammans med brodern Thomas återvänder till Sverige nästa sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista