Ungdomar får svårt att hitta midsommarcamping

Det ser ut att bli svårt för ungdomar att fira midsommar på halländska campingplatser. En campingplats i Laholm är stängd och en i Halmstad inför särskilda regler för att slippa festsugna ungdomar under midsommarhelgen.
På Hagöns camping i Halmstad inför man särskilda regler för vilka som får campa på området under midsommarhelgen. Den som är under 20 år och de som inte kommer i par får inte komma in på campingen. De hänvisas i stället till exempel Karlstorps camping. Rune Nilsson som är campingvärd på Hagön förklarar att reglerna är till för att det ska bli lugnare på campingen. I Mellbystrand finns Marias camping som i många år haft en reservcamping dit bland andra ungdomar som vill festa har kunnat bo. Men i år är det stängt på reservcampingen. Den är inte planlagd för camping och efter 20 år måste den stänga. Planer på en permanent camping har inte gått i lås .
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".