Ny hall sparar personal

Tunga, höga lyft har länge varit vardag för personalen på skoföretaget Nilson group i Varberg. Efter synpunkter från Arbetsmiljöinspektörer så har företaget nu investerat 11 miljoner kronor i en ny utlastningshall där man undviker lyften.
Frågan om arbetsmiljön för chaufförer och även lagerpersonal på Nilson group har varit diskuterade under flera års tid. Frågan aktualiserade ytterligare efter besök från arbetsmilöinspektörer 2001. Företaget fick krav på sig att något måste göras. Nu har man investerat i ett nytt system där man via rullband, inplastning av kartonger och truckar undviker lyften. Torbjörn Andersson är administrativ chef på Nilson group säger att förbättringen av arbetsmiljön är viktig inte minst för rekryteringen, men det finns också en oro för att andra företag som inte gjort samma investering ska få konkurrensfördelar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista