Derome Byggvaror där Ammi Shaffler är säljledare trotsar byggkrisen och öppnar nytt. Foto: Henrik Martinell/SR Halland.
VARBERG

Byggföretag trotsar kris

Mitt i kristiderna för byggbranschen finns det byggföretag som satsar och ser ljust på framtiden. Blandannat öppnar Derome en ny butik i Varberg. Och Lars Svedberg som driver ett byggföretag i Varberg ser positivt på situationen.

– Vi har väldigt mycket att göra, säger Lars Svedberg som har mycket att göra just nu och ska nyanställa två personer till sitt företag.

Är det inte lite väl positivt?

– Nej, kan man expandera i en lågkonjunktur och få det att gå runt hur blir det inte då i en högkonjuntur, säger Lars Svedberg.

Siffror från Svenskt Näringsliv visar att tre av tio halländska företag tror på en minskning av investeringarna under det närmsta halvåret.

Trots att byggbranschen och därmed också byggvaruhusen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, öppnar Deromegruppen en bit in på 2009 en ny bygghandelsanläggning i Varberg för professionella byggare.

Deromes säljledare Ammi Schaffler förklarar varför Derome tycker att det är läge att expandera, när merparten av byggbranschen går åt motsatt håll.

– Vi har bestämt oss för att ta marknadsandelar, säger hon.

Hur kommer det sig att ni expanderar när andra lägger ned?

– Det är nu vi ska ta marknadsandelarna. Vi tar de kunder andra tappar, säger Ammi Schaffler.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".