HALLAND

Hockeyturnering till Kungsbacka

Hallands ishockeyförbund är en av arrangörerna bakom en helt ny ishockeyturnering som heter Rikspucken och ska spelas i Kungsbacka. Premiären är i mars och ishockeyspelare från större delen av landet som är födda 1993 kommer att möta varandra.

– Ja, det blir så att svenska ishockeyförbundet sänker åldern på de som spelar tv-pucken på ett år. Så de som är födda -93 får ingen tv-puck. Och då var vi några stycken, bland annat jag, som öppnade munnen och sa att vi måste ordna något för dem också, säger Christer Stovell, som är ungdomsansvarig i Hallands ishockeyförbund.

Hur väl står sig 16-åringarna i Halland?

– Vi har tappat många spelare i den här årskullen tyvärr, så vi kommer att bli ett ganska ungt lag.

Hur långt fram är ni i förberedelserna?

– Vi är ganska lång fram faktiskt, vi ska presentera spelordningen här nu någon dag. Allt är i stort sett klart med boende och så, det är bara småsaker som är kvar, säger Christer Stovell.

Det är alltså premiärår för den här nya hockeyturneringen, som Christer Stovell hoppas ska fortsätta.

– Förhoppningen är att vi kommer att kunna driva det här vidare. Jag tror att det kommer att bli en jättebra turnering, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".