HALLAND

Fler i skuldfälla till sommaren

Insolvens, en förening som hjälper människor som hamnar i skuldfällor, märker som Kronofogdemyndigheten att allt fler hamnar i just skuldfällor. De tror däremot att det största trycket på behov av hjälp kommer att komma till sommaren.

– Jag har haft flera kontakter på sista tiden och personligen tror jag inte att vi har sett det här stora trycket ännu. Varseln kommer att omsätts i arbetslöshet och försäkringskassans nya regler kommer att slå igenom till våren. Då efter våren och efter det här så kommer det att gå några månader och folk kommer att få problem, säger Camilla Melin som är personligt ombud på Insolvens i Halland och berättar att hon tror att det stora trycket kommer kanske att komma till sommaren eller till stora hösten.

Är ni beredda på att ta hand om det här?

– Vi är så beredda som vi kan vara. Vi vet ju inte hur stort det här kommer att bli, men vi försöker hela tiden vara uppdaterade och hitta engagemang på olika sätt, säger Camilla Melin.

Borde det finnas mer resurser för att hjälpa de här människorna?

– Ja, jag skulle säga att det inte finns några resurser för att ta hand om de här människorna i samhället idag. Jag tog kanske i lite mycket i kritiken nu, för i de flesta kommuner finns det ju budgetrådgivare. Men de har inte en oändlig resurs att ta av. De har långa köer och de behöver också läsa in sig på ny information så de är också överbelastade, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".