Halland

Tiotusentals liter försvann

På fredagen åtalades tio personer för sin inblandning den omfattande bensinstöldshärva som nystats upp i Falkenberg under hösten. Tiotusentals liter bensin har enligt bensinbolagen försvunnit på tre olika mackar sedan i somras.

Bensinbolagen anger att tiotusentals liter bensin försvunnit på tre olika mackar sen i somras, men i åtalet har inte mängden bensin som stulits specificerats.

– De är misstänkta för att ha organiserat bensinstölder på tre olika mackar i Falkenbergs kommun. De har manipulerat pumpen så man kan tanka gratis och sedan ha sett till att folk har kommit dit och tankat och sen tagit betalt för detta, säger kammaråklagare Ginger Ohlsson.

Förutom de fem som nu åtalas, för att ha köpt bensinen, så har ytterligare cirka tio personer förhörts och delgivits misstanke om samma brott. Men åklagaren väntar med att åtala de tills hon vet hur det här första fallet går.

De fem köparna har erkänt, medan de fem huvudåtalade erkänner vissa delar men förnekar en hel del. Bevisningen är ändå god menar Ginger Ohlsson eftersom polisen vid två tillfällen har filmat hela processen.

– Sen tror jag nog att det är betydligt fler personer i Falkenberg som har varit och tankat. Det är betydligt svårare att bevisa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".