Växeln är överbelastad. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Upptaget hos färdtjänst

Det är svårt för hallänningar som har färdtjänst att komma fram på telefon för att beställa sina resor. Sedan Kungsbacka anslöt sig till beställningscentralen i Falkenberg vid nyår så räcker inte kapaciteten till.

Det tutar ofta upptaget berättar Yasmine Möllerström Henstam som är kommunikationschef på Hallandstrafiken. 

– Följderna blir ju att kunderna får upptagetton. Växeln är ju överbelastad just nu, och kunderna kommer inte fram.

Numera är hela Halland anslutet till färdtjänstens beställningscentral i Falkenberg. Alla nya samtal från Kungsbacka gör att de ingående telefonlinjerna inte räcker till.

– Vi har ju en hög belastning på beställningscentralen efter alla helger normalt också. Nu har det såklart blivit ännu mer när vi tagit över beställningscentralen från Kungsbacka, säger Yasmine Möllerström Henstam. 

Men i nästa vecka flyttar beställningscentralen i Falkenberg till nya lokaler. Från och med lördag den 24 januari ska man ha dubbelt så många ingående telefonlinjer och då bör det bli lättare att komma fram till färdtjänsten. 

– Vi tar ju in extrapersonal och vi har en flytt framför oss den 23 januari där vi kommer att få en ny växel där vi har fler linjer in, och då kommer det automatiskt att bli en bättre kapacitet för våra resenärer, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".