Kungsbacka

Nya industriområden

Kungsbacka kommun pekar nu ut 15 nya markområden där företag ska kunna etablera sig. Områdena är spridda över hela kommunen och ska säkerställa behovet av mark för näringslivet under lång tid framöver.

De 15 nya industriområdena eller verksamhetsområdena, finns i hela Kungsbacka kommun, från Kullavik i norr till Frillesås i söder. 

Det största området är en 20 hektar stor utvidgning av Frillesås nuvarande industriområde. Men här finns också tre områden på totalt 16 hektar kring Fjärås station, liksom flera områden invid Onsalamotet. Det största ligger alldeles intill motorvägen och kan bli en viktig entré till Kungsbacka. 

Ett annat tänkbart område, som ligger nära bostäder, är den smala remsan mellan E6:an och Varla.

Man letar också efter ett område på 10 hektar i Åsa tätort där företag som påverkar sin omgivning ska kunna etablera sig men var det kan ligga är inte klart. 

I en del fall har förhandlingar med markägare kommit ganska långt och kommunledningen räknar med att den här nya marken för näringslivets behov kan vara klar för utbyggnad inom ett par år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".