Halland

Halländsk riksdagsman kritisk

Den kristdemokratiske riksdagsmannen på Hallandsbänken, Lars Gustafsson, kritiserar partiledningen. Han tillhör de i partiet som tycker att partiledningen gjorde fel när man strök den omstridde Lennart Sacrédeus från partiets lista till EU-valet.

Sacrédeus hamnade på fjärde plats i det rådgivande provvalet, men fick samtidigt flest förstaplaceringar och det borde ha gett honom en plats på listan, tycker Lars Gustafsson.

Lars Gustafsson, som talat med Sacrédeus säger att den senare ändå själv noterat det stöd som finns för hans person och att han inte har för avsikt att  lämna kristdemokraterna eller politiken.

Lars Gustafsson menar dessutom att det hade varit justare om partiledningen redan innan provvalet, klargjort att Sacrédeus inte var aktuell för en EU-nominering. Som det nu blev kan det tolkas som en bristande respekt för den egna rörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".