Laholm

Ingen misstänkt efter rån

Två kvinnor i 75-årsåldern blev rånade och nedslagna i sina hem i Laholm på söndagskvällen. Ett av rånen ägde rum på Konvaljevägen och ett på Tivolivägen där det bor många äldre.

Iris Pedersen är en av dem som såg polisbilar och ambulansen från fönstret på Tivolivägen. Hon är skadad efter gårdagens händelse.

– Man blir lite rädd, man sitter och skakar. Polisen sprang runt här. Jag låser alltid. Jag är noga med det, säger Iris Pedersen.

Det var vid klockan halv åtta på söndagskvällen som tre unga, omaskerade män trängde sig in hos en kvinna på Tivolivägen.

Strax efter 21-tiden hände samma sak på Konvaljevägen ungefär 700 meter längre bort.  

– Det är ett fruktansvärt brott att göra mot framför allt åldringar. Det här hoppas vi verkligen att vi kan lösa, säger Anette Björk, förundersökningsledare i Laholm.

Hon leder utredningarna, som troligtvis har med varandra att göra eftersom polisen starkt misstänker att det är samma gärningsmän i båda fallen.

– Nu går vi vidare med att höra målsägarna igen och försöker få fram mer uppgifter. Vi har även knackat dörr men det är vissa som vi inte har fått tag i och ska försöka igen.

En teknisk undersökning har också gjorts på båda platserna.

– Det tar lite tid innan vi får fram uppgifter på det. Sedan hoppas vi ju på att det ska vara någon som har gjort iakttagelser. När de vet att det har hänt något sådant här kanske det ringer en klocka, säger Anette Björk.

Behöver man vara orolig?

– Det är svårt att säga om man ska vara orolig. Man ska vara uppmärksam och som äldre helst inte släppa in vem som helst, säger Anette Björk, förundersökningsledare i Laholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".