Kungsbacka

Stadshuset behöver byggas till

Stadshuset i Kungsbacka är underdimensionerat och har inte plats till alla som egentligen behöver sitta där och arbeta. Folkpartiet motsätter sig en tillbyggnad.

I dag arbetar ungefär 300 personer i själva Stadshuset i Kungsbacka. Resten av tjänstemännen sitter utspridda i många olika lokaler som ofta är trånga och dåligt anpassade.

Ambitionen är att råda bot på det med en ordentlig tillbyggnad. En ny studie visar att man i så fall behöver ta till såpass rejält att man kan få in 530 personer i Stadshuset om några år.

Den totala ytan skulle behöva ökas med 60 procent. Grundtanken är fortfarande att bygga till, men folkpartiet spjärnar emot och menar att marken behövs när Kungsbacka växer.

– Marken behövs för att utveckla kolletivtrafiken med ett nytt resecentrum. Det behövs också fler parkeringsplatser, säger kommunalrådet Kenneth Nilsson.

Det är framförallt behovet av parkeringsplatser till pendlare, boende och personal som får folkpartiet att tveka. Folkpartiet tycker också att nybygget kan bli dyrt. Kenneth Nilsson vill undersöka om man inte likaväl kan hyra lokaler i närheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".